OFERTĂ! TRANSPORT GRATUIT PE TERITORIUL ROMÂNIEI LA COMENZILE DE PESTE 150lei.

Rolul antioxidanților pentru un ten sănătos

Rolul antioxidanților pentru un ten sănătos

Observi din ce în ce mai multe reclame ale produselor cosmetice în care se menționează prezența antioxidanților, însă poate nu știi exact ce sunt acești compuși și cum funcționează. Ai ajuns în locul potrivit pentru a te informa!

Am sintetizat toate informațiile de care ai nevoie pentru a înțelege care este rolul acestor molecule pentru un ten sănătos, iar după ce vei parcurge acest articol vei înțelege exact de ce este necesar sa introduci cosmetice care conțin antioxidanți în rutina zilnică de îngrijire a tenului.

Antioxidanți vs. Radicali liberi

Înainte de a intra în detalii specifice, este necesar să menționăm câteva aspecte referitoare la relația dintre antioxidanți și radicalii liberi. Cei din urmă sunt molecule instabile, dăunătoare tenului, care au o structură din care lipsesc unul sau mai mulți electroni.

Concret, atomii din structura moleculară a radicalilor liberi au pereche, pe când electronii nu. În încercarea de a se transforma în molecule stabile, radicalii liberi reacționează cu alte tipuri de molecule, cum sunt cele ale pielii, și distrug, în cele din urmă, celulele sănătoase.

De unde vin radicalii liberi? Ei bine, o parte sunt produși chiar de către corpul nostru, însă cei mai mulți radicali liberi sunt rezultatul expunerii la factori dăunători de mediu: chimicale (inclusiv chimicalele prezente în produsele cosmetice convenționale), raze ultraviolete, poluarea din marile orașe și multe altele.

Ce se întâmplă când pielea ta este asaltată de radicalii liberi? Organismul poate lupta împotriva radicalilor liberi într-o oarecare măsură, însă, atunci când este depășit de situație, apare stresul oxidativ. Pentru a înțelege mai bine tot acest proces, vizualizează o banană decojită, pe care o lași prea mult timp pe farfurie și se înnegrește. Acest fenomen este cauzat de radicalii liberi, care produc reacția de oxidare. Acum gândește-te din nou la tenul tău și la daunele pe care le produc radicalii liberi.

Ce legătură există între antioxidanți și radicalii liberi? Exista numeroase studii științifice care atestă eficiența antioxidanților în lupta împotriva radicalilor liberi. Concret, antioxidanții au rolul de a neutraliza excesul de radicali liberi, de a proteja celulele de efectul toxic al acestora și de a preveni afecțiuni cutanate grave. Deși antioxidanții sunt produși, la rândul lor, în mod natural, de către organism, poți ajuta tot acest proces, prin introducerea unor cosmetice naturale în rutina de skincare, cu conținut ridicat de antioxidanți.

Cum te ajută cosmeticele cu conținut ridicat de antioxidanți?

Foarte multe produse de skincare, cu precădere cele naturale, au ingrediente cu conținut ridicat de antioxidanți. Aplicarea topică a antioxidanților are rol anti-aging, îți protejează tenul de razele UV și calmează inflamațiile.

Datorită acțiunii antioxidanților, tenul tău va fi vizibil întinerit și totodată protejat de acțiunea factorilor exteriori care contribuie la îmbătrânirea sa prematură: expunere prelungită la soare, poluare sau fumat.

Așa cum am menționat, razele UV sunt unul dintre principalii factori care duc la îmbătrânirea tenului, iar antioxidanții au un efect de scut în fața acestora. Bineînțeles, nu trebuie să omiți utilizarea de cremă cu factor ridicat de protecție, a cărei eficiență va fi mai ridicată dacă din rutina ta fac parte cosmetice naturale cu ingrediente antioxidante.

După cum reiese și din informațiile pe care ți le-am oferit anterior, radicalii liberi sunt vinovați de apariția inflamațiilor la nivelul pielii. Ingredientele antioxidante reduc inflamația și înlătură efectele cauzate de aceasta la nivelul pielii, având efect de calmare.

Cosmetice cu puternic efect antioxidant

Înainte de a achiziționa produse cosmetice, este necesar să te informezi în mod corespunzător, iar din acest proces face parte și studierea cu atenție a listei de ingrediente pe care le conține un anumit produs. Iar dacă ești în căutarea unor produse cu rol puternic antioxidant, îți recomandăm să îți îndrepți atenția către cele care conțin următoarele două ingrediente.

Vitamina C

Este unul dintre cele mai utilizate și eficiente ingrediente cu efect antioxidant și ajută la stimularea producției de colagen, la obținerea unui aspect uniform și luminos al tenului, calmează inflamațiile și diminuează petele pigmentare.

Vitamina A

Un alt antioxidant puternic, vitamina A reduce liniile fine și conferă tenului un aspect mult mai suplu și sănătos, datorită faptului că stimulează producția de colagen. De asemenea, ajută la regenerarea celulară, ceea ce înseamnă că tenul tău nu va mai fi încărcat de aspectul neplăcut al celulelor epiteliale moarte.

Poți găsi acești antioxidanți în cosmetice naturale care au o formulă bazată pe ingrediente bogate în cele două vitamine cum este și gama HYDRA SENSE. Astfel, vei putea combate radicalii liberi cu antioxidanți care provin din surse sigure, din produse cu etichetă curată, care aduc doar beneficii tenului tău.

×